- E-shop: Ing. Miloslav SEMANČÍK
- +421 905 961 748
- +420 731 429 075
- ricefood@ricefood.cz
- Hlavná 138/58 (z dvora La Cucaracha)
- 082 56 Pečovská Nová Ves
Ingrediencie:
- 300g 100% ryžové Penne Rigate
- 500g mleté hovädzie mäso
- 300 ml hovädzieho vývaru
- 3 strúčiky cesnaku nakrájaného na plátky
- 1 malá cibuľa
- 300g lúpaných nakrájaných paradajok
- 100 ml bieleho vína
- 4 PL olivového oleja
- 4 ks nového korenia
- 2 ks bobkového listu
- korenie štyroch farieb v mlynčeku
- soľ podľa chuti
- olivy /nemusia byť/
- syr parmezán
- čerstvá bazalka
Postup prípravy 100% ryžových Penne Rigate Bolognese:
Na olivovom oleji zľahka orestujeme cibuľku, cesnak a pridáme mleté mäso.
Za stáleho miešania restujeme, kým maso nezhnedne. Následne pridáme hovädzí vývar a zmes dusíme prikrytú cca 15 minút.
Pripravíme si víno, podlejeme ním zmes, pridáme paradajky, nasekanú bazalku, nové korenie, soľ, korenie štyroch farieb na dochutenie a bobkový list.
Zmes znovu prikryjeme a necháme restovať ešte 20 - 25 minút.
Čas, kým sa dokončí naša bolognese omáčka, využijeme na prípravu cestovín.
Do hrnca si dáme 3 l vody, posolíme a privedieme ju k varu.
Do vriacej vody vysypeme Penne Rigate a za občasného miešania varíme cca 10 – 12 minút. Po uvarení cestoviny scedíme, ale v žiadnom prípade neprelievame vodou. Nikdy!
Ešte horúce cestoviny ihneď zľahka primiešame do omáčky bolognese, pridáme olivy a môžeme podávať.
Hotové úžasné cestoviny posypeme hoblinami parmezánu a lístkami čerstvej bazalky.
Prajeme vám dobrú chuť!