- E-shop: Ing. Miloslav SEMANČÍK
- +421 905 961 748
- +420 731 429 075
- ricefood@ricefood.cz
- Hlavná 138/58 (z dvora La Cucaracha)
- 082 56 Pečovská Nová Ves
Ingrediencie:
- 150g 100% ryžové Fusilli
- 3 PL olivového oleja
- 1 ks väčšie kuracie prsíčko
- 250 ml kuracieho vývaru
- 33 % smotana
- 2 strúčiky cesnaku nakrájaného na plátky
- soľ
- štipka šafránu
- korenie štyroch farieb v mlynčeku
- chilli paprička
- parmezán
- čerstvá bazalka
Postup prípravy 100% ryžových Fusilli s kuracím mäsom
Kuracie prsia si opláchneme, osušíme a nakrájame na kúsky.
Na panvici si rozohrejeme olej, pridáme kuracie mäso, orestujeme ho a pridáme cesnak, ktorý minútku prehrejeme, aby zavoňal.
Mäso podlejeme vývarom, pridáme soľ, korenie, chilli papričku a 15 minút necháme prikryté podusiť.
Teraz máme dostatok času na prípravu cestovín, pretože naše 100% ryžové Fusilli sú hotové raz a dva :-)
Do hrnca si dáme 2 l vody, osolíme a privedieme ju k varu.
Do vriacej osolenej vody nasypeme 100% ryžové Fusilli a za občasného miešania varíme 4 – 5 minút.
Následne k mäsu pridáme smotanu izbovej teploty, štipku šafránu, premiešame a necháme zredukovať.
Po scedení ešte horúce cestoviny pridáme do panvice, posypeme strúhaným parmezánom a zľahka premiešame.
Podávame ozdobené čerstvou bazalkou a hoblinami parmezánu.
Prajeme vám dobrú chuť!