- E-shop: Ing. Miloslav SEMANČÍK
- +421 905 961 748
- +420 731 429 075
- ricefood@ricefood.cz
- Hlavná 138/58 (z dvora La Cucaracha)
- 082 56 Pečovská Nová Ves
Ingrediencie:
- 250g 100% ryžové Curvi Rigati
- 100g pancetta / prípadne anglická slaninka
- 3 strúčiky cesnaku
- 2ks žĺtko z vajíčka
- 80g strúhaného parmezánu
- korenie štyroch farieb v mlynčeku
- pár lyžíc vody z uvarených cestovín
- soľ
Postup prípravy 100% ryžové Curvi Rigati Carbonara
Slaninku si nakrájame na malé kocky a cesnak na tenké plátky.
Do hrnca si dáme 3 litre vody, osolíme a privedieme ju k varu.
Do vriacej osolenej vody vysypeme 100% ryžové Curvi Rigati a za občasného miešania varíme 9 – 10 minút.
Vajíčka si rozšľaháme a pridáme k nim 3⁄4 strúhaného parmezánu, korenie a 2 lyžice vody z cestovín.
Na panvici si zľahka stopíme a orestujeme slaninku s cesnakom.
Scedené, uvarené 100% ryžové Curvi rigati pridáme do panvice k orestovanej slaninke, jemne premiešame a odstavíme
z plameňa.
Dôležitosť receptu je práve teraz, keď do panvice vylejeme vajíčka, pretože sa nám nesmú zraziť a zmes
musí zostať sklovito lesklá. Pokiaľ máte cestoviny suchšie a málo lesklé pridajte ešte lyžicu vody z
cestovín.
Panvicu s cestovinami zľahka pretrasieme a môžeme servírovať.
Ozdobíme podĺa vlastnej predstavy.
K tomuto receptu sa hodí pohár chladeného bieleho vína.
Nazdravie a dobrú chuť prajeme.